PDA

View Full Version : How to rotate Hyperpin



flipponzio
04-25-2013, 01:59 AM
Hi, I want to use Hyperpin with my LG IPS235P-BN monitor, for the moment on my desk in vertical position (portrait).
The problem is that this monitor rotates only 90 degrees clockwise and Hyperpin runs 270 degrees clockwise. Therefore I see it upside down.
How do I make Hyperpin display correctly? Do I need to edit something in the settings.ini?

jeepguy81
04-25-2013, 03:27 AM
There are no portait settings to make this possible, HS is landscape mode only via any settings.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

flipponzio
04-25-2013, 07:06 AM
?
I just want to rotate Hyperpin 180 degrees, is it possible?

Bartymouse
04-25-2013, 07:33 AM
you may rotate windows before starting hyperspin

try irotate.exe or display.exe - they are scriptable

jeepguy81
04-25-2013, 10:26 AM
Crap sorry, totally missed you said hyperpin. Had no coffee at that point sorry! As was mentioned above look into irotate.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

flipponzio
04-25-2013, 11:01 AM
you may rotate windows before starting hyperspin

try irotate.exe or display.exe - they are scriptable

What do you mean "they are scriptable"? Should I create like a launcher that first rotates windows and right after launches Hyperpin?
I don't have idea how to do it, do you have an example?

And anyway, is it sure it's not possible to rotate Hyperpin?

jeepguy81
04-25-2013, 01:31 PM
The orientation for hyperpin is set since its mainly for dedicated pincabs. I think its positioning is based on the rotation of VP I think, since FP can rotate to either position.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

Numiah
04-30-2013, 10:39 AM
Isn't this done through the Playfield_Rotation option in the settings.ini ?

flipponzio
05-07-2013, 05:43 AM
Isn't this done through the Playfield_Rotation option in the settings.ini ?

Yes sure. It is very simple and basic, it was a newbie question.
Just need to set the rotation in the settings.ini file and of course, according to it, set it also in Future Pinball (or whatever emulator you use).

Anyway in my situation (Hyperpin+Future Pinball) I cannot use rotation 90 because FPLaunch doesn't allow rotation. Very disappointing.

SteveB69
05-09-2013, 12:23 PM
Yes don't confuse me please :afraid: having enough trouble as it is now trying to get hyperpin to play ball!!